Tagamanent, un cim per passejar

Dissabte 5 de març de 2016. Les vuit del matí al cotxe i cap al Vallès Oriental. Avui toca ruta.

Ens llevem aviat per fer quilòmetres… encara que potser més quilòmetres de cotxe que de peu. Pujem al cotxe amb la motxilla apunt i direcció al Vallés fins a la població del Tagamanent. D’allà enfilem amunt per la carretera estreta i de corbes fins al pàrquing de Bellver. Hi deixem el cotxe. Mirem l’entorn. Comencem a caminar (Ruta Tagamanet).

Tagamanent1

Tagamanent2

Iniciem la ruta per la carretera que ens porta fins l’encreuament amb el GR, el camí cap al Matagalls i la pujada al Tagament. Comencem una pujada suau sota l’ombra dels arbres i per sobre les roques que van fent d’escala poc a poc i fins d’alt.

Mentre pujem i desde d’alt podem veure vistes del nostre petit país: Catalunya. Veiem les muntanyes de Montserrat, la Mola de Sant Llorenç, Osona, el Matagalls, els Pirineus… El vent ens acompanya en aquest dia i s’enporta els núvols per veure millor tots aquests racons de Catalunya.

Fem un tomb al voltant de l’ermita, ensopaguem amb les fites del circuit fix d’orientació… i finalment baixem per un fort pendent a la banda obaga del turó fins a l’encreuemanet del principi.

Tagamanent4Seguim les marques del camí que puja suaument fins el centre d’informació de Bellver. Des d’aquí… les vistes del Tagament són bucòliques (la típica foto de “postureo”, la trobareu a aquí). Mirem la pujada al turó del Tagament que hem fet. El rellotge marca les 11:30, tornem al cotxe i enfilem camí cap al següent cim d’avui.

E.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s